При нас ще намерите различни класове за деца и възрастни. Очаква Ви разнообразие от събития – българотеки, музикални вечери, театри, кина и още много други.

Последни публикации

  • No products in the cart.

Home  /  

На 23-ти март 2024 година, Културният център "Българика" се превърна в открита сцена на музикалното изкуство със завладяващото изпълнение на живо и група PROJECT D.B.K. Присъстващите бяха пренесени в нов свят, като се потопиха изцяло в магията на живата музика. Прозвучаха много популярни и познати български песни.

На 9-ти март за поредна година отбелязахме заедно Международния ден на жената с голямо Женско Мартенско Парти в Crystal Palace Banquets, което бе организирано от Сдружение Българка Чикаго съвместно с КЦ “Българика”. Нашите невероятни гости певицата Соня Мембреньо и DJ Matti се раздадоха докрай и всички дами останаха без дъх от танци. Сумата от 6070$, която бе събрана в съботната вечер, ще бъде използвана за благотворителност чрез Сдружение Българка Чикаго. Пълен отчет ще може да видите на уеб сайта на сдружението, както и тяхната Фейсбук страница.

Празничното българско хоро по случай 3-ти март се състоя по традиция за поредна година, пред културен център “Българика”. На площада се бяха събрали много българи, с които отбелязахме заедно Националния празник на България. Церемонията започна с кратко встъпително слово на историка Камелия Попова, която ни пренесе в далечното минало и ни върна към битките за освобождението и всички знайни и незнайни герои на България. След това бе извито празнично хоро, в което участие взеха всички присъстващи, от най-малките до най-големите.