При нас ще намерите различни класове за деца и възрастни. Очаква Ви разнообразие от събития – българотеки, музикални вечери, театри, кина и още много други.

Последни публикации

Title Image

Класове за начинаещи

Home  /  Класове за начинаещи
Народни танци за възрастни, ниво 1 - Българика

Класове за начинаещи

Имаме удоволствието да ви представим класа по български народни танци за начинаещи. Ако сте готови да се потопите във вълшебството на българските танци и да се научите на стъпки, които пресъздават нашата богата културно наследство, то този клас е точно за вас!

Преподаватели на класа за начинаещи са Таня Иванова и Яна Копчева, дългогодишни преподаватели в Танцова Школа Българика и опитни участници в Танцова Формация Виванов – Чикаго.

Този клас е специално предназначен за начинаещи. Независимо дали сте танцували преди или не, вие сте добре дошли да се присъедините и да се научите на основни стъпки и движения от българските народни танци. Ще имате възможността да изразите своята креативност, да се движите под съпровода на спиращи дъха ритми и да се насладите на една уникална танцова форма.

Искаме да подчертаем, че първото занятие е напълно безплатно! Това е вашият шанс да опитате класа и да видите дали се чувствате комфортно и вдъхновени в нашата обстановка. Очакваме ви с нетърпение, за да ви предложим прекрасен начин да се насладите на българската култура и да се превърнете в част от нашата танцова общност!

Ще придобиете

Чувство за ритъм

Координация

Грамота в края на обучението

Ще откриете

Приятелска среда

Комфортна атмосфера

Нови приятели

Удобства

Модерна зала

Добра локация

Място за паркиране

Главен преподавател

ТАНЯ ИВАНОВА

Хореограф по български народни танци

Таня Иванова е дългогодишен преподавател в Танцова Школа “Българика” и участник в Танцова Формация Виванов – Чикаго. Участник в Aнсамбъл ”Загоре” – гр. Стара Загора и формация “Източен вятър”. Тя е изключително опитен и талантлив професионалист, който ще ви напътства в изучаването на българските народни танци.

 • “Българска народна хореография” във ВСУ ”Черноризец Храбър”
 • 30+
 • от 2016 г.

ЯНА КОПЧЕВА

Хореограф по български народни танци

Яна Копчева е дългогодишен преподавател в Танцова Школа “Българика” и участник в Танцова Формация Виванов – Чикаго. Танцувала е в ансамбъл “Дружба” – Плевен основан през 1967 г. Участвала е в постановките на големи български фолклористи като: д-р Кирил Дженев, Методи Кутев, Филип Кутев, Ангел Шопов и др. С ансамбъла имат голям успех зад граница с участия в международни фестивали. В Танцова Школа Българика е от самото създаване, като преподавател е в школата от 2018 г.

 • Стопанска академия “Димитър А. Ценов`` - град Свищов
 • 19+
 • от 2018 г.

Event Hours(2)

 • Monday

  20.00 - 21.00

  Преподавател: Таня Иванова
  555 W Bryn Mawr Ave, Roselle, IL 60172

 • Wednesday

  19.30 - 20.30

  Старт: 9/20/23
  Преподавател: Яна Копчева
  1120 S Elmhurst Rd, Mount Prospect, IL 60056