При нас ще намерите различни класове за деца и възрастни. Очаква Ви разнообразие от събития – българотеки, музикални вечери, театри, кина и още много други.

Последни публикации

 • No products in the cart.
Title Image

Представителна група

Home  /  Представителна група
Представителна група- Българика

Представителна група

Представителната група за български народни танци към Танцова Школа Българика е основана през 2019 година от група приятели с един общ идеал – да поддържат българския дух жив. Заедно танцуваме и надграждаме своите умения, показвайки пред публика богатството на българския фолклор. По време на репетициите се изучават специфични хора и хореографски съчетания от различни културни области на България.

С годините Представителната група заедно с детските състави се превърнаха в лицето на Българика. Съставът на формацията е изключително талантлив и отдаден на това което прави. Те продължават да развиват своите умения и да усъвършенстват изпълненията си, като постоянно търсят нови начини да представят богатото културно наследство на България на световната сцена.

Представителната група на Българика, активно участва в концерти и фестивали в Чикаго и околните градове, където с радост представя България и нейния богат фолклор. С изключителна грация и енергия те привличат вниманието на публиката и ги запленяват с техните хореографии, костюми и автентично изпълнение. Представянето на Българика е винаги достоен за похвала и оставя неизгасващ пламък за всички които ги гледат.

Художествен ръководител на Представителната група е изключително опитния и талантлив преподавател Валентин Иванов. Той е дългогодишен преподавател по народни танци и художествен ръководител на Танцова Формация Виванов – Чикаго.

Представителната група към Танцова Школа Българика представя по един достоен начин българската култура и традиции. Танцовата група показва красотата на българското наследство, пренася го през поколенията и го представя пред света. Ангажираността на всички участници и отдадеността им ги прави представители на България, които въздействат по един положителен начин върху публиката и създават чувство на гордост и удоволствие при всяко изпълнение.

Ще подобрите

Своите танцови умения

Чувство за ритъм

Танцуване в група

Ще откриете

Приятелска среда

Комфортна атмосфера

Нови приятели

Удобства

Модерна зала

Добра локация

Място за паркиране

Преподавател

Валентин Иванов

Хореограф и художествен ръководител на Танцова Школа Българика

Валентин Иванов е завършил Академия за музикално и танцово изкуство гр. Пловдив със специалност Българска народна хореография. В професионалната си кариера е бил участник в редица танцови формации и спектакли.

Премествайки се в Чикаго той продължава своят творчески път. От 2017 г. е художествен ръководител на танцова школа Българика. През ноември 2018 г. стартира танцова формация Виванов, съвместен проект с неговата съпруга Таня Иванова, и привлича вниманието на публиката в САЩ със своят уникален стил и професионализъм.

 • “Българска народна хореография” в Академия за музикално и танцово изкуство гр. Пловдив
 • 30+
 • от 2017 г.

Event Hours(1)

 • Saturday

  14.00 - 15.30

  Преподавател: Валентин Иванов
  1120 S Elmhurst Rd, Mount Prospect, IL 60056