При нас ще намерите различни класове за деца и възрастни. Очаква Ви разнообразие от събития – българотеки, музикални вечери, театри, кина и още много други.

Последни публикации

Title Image

Народни танци за деца от 4-6 години

Home  /  Народни танци за деца от 4-6 години
Народни танци за деца от 4-6 години - Българика

Народни танци за деца от 4-6 години

Групата по български народни танци за деца (4-6 години) с художествен ръководител Яна Копчева предлага на малките танцьори невероятна възможност да се запознаят с красивото наследство на българската култура.

Яна Копчева е дългогодишен преподавател в Танцова Школа “Българика” и участник в Танцова Формация Виванов – Чикаго. Тя е изключително опитен и талантлив професионалист, който ще насочи децата в изучаването на българските народни танци.

Краси Ганева е преподавател в Танцова школа Българика, който стартира своя първи нов клас в петък. Тя е изключително талантлив професионалист и участник в Танцова Формация Виванов – Чикаго, който ще напътства децата в изучаването на българските народни танци.

Първият урок е винаги безплатен. Това предоставя възможност на родителите и децата да се докоснат до красотата на българското танцово изкуство, преди да се ангажират с дългосрочно участие.

По време на курса на обучението децата ще научат първи стъпки от популярни български хора и ръченици. Те ще усвоят основните движения, грацията и енергията, характерни за българските народни танци. Чрез игриви и забавни методи, Яна Копчева и Краси Ганева ще развиват тяхното чувство за ритъм, координация и танцова експресия.

В края на учебната година децата ще имат възможност да представят своите умения и научено на специално танцово тържество. Това е великолепен начин за тях да покажат своите постижения пред родители, приятели и публика.

Обучението по български народни танци не само предоставя на децата физическа активност и развлечение, но и ги запознава с богатата история и култура на България.

Чувство за ритъм

Координация

Дисциплина

Приятелска среда

Комфортна атмосфера

Нови приятели

Модерна зала

Добра локация

Грамота в края на обучението

Преподавател

Яна Копчева

Хореограф по български народни танци

Яна Копчева е дългогодишен преподавател в Танцова Школа “Българика” и участник в Танцова Формация Виванов – Чикаго. Танцувала е в ансамбъл “Дружба” – Плевен основан през 1967 г. Участвала е в постановките на големи български фолклористи като: д-р Кирил Дженев, Методи Кутев, Филип Кутев, Ангел Шопов и др. С ансамбъла имат голям успех зад граница с участия в международни фестивали. В Танцова Школа Българика е от самото създаване, като преподавател е в школата от 2018 г.

 • Стопанска академия “Димитър А. Ценов`` - град Свищов
 • 19+
 • от 2018 г.

Краси Ганева

Хореограф по български народни танци

Краси Ганева е преподавател в Танцова школа Българика, който ще стартира своя първи нов клас за деца на възраст от 4-6 години през сезон есен/зима 2023 година. Тя е изключително талантлив професионалист и дългогодишен участник в Танцова Формация Виванов – Чикаго, който ще напътства децата в изучаването на българските народни танци през целия сезон.

 • Loyola University Chicago
 • 5+
 • от 2023 г.

Event Hours(3)

 • Wednesday

  18.30 - 19.30

  Преподавател: Яна Копчева
  1120 S Elmhurst Rd, Mount Prospect, IL 60056

 • Friday

  17.15 - 17.55

  Преподавател: Краси Ганева
  1120 S Elmhurst Rd, Mount Prospect, IL 60056

 • Friday

  18.00 - 18.40

  Преподавател: Краси Ганева
  1120 S Elmhurst Rd, Mount Prospect, IL 60056