При нас ще намерите различни класове за деца и възрастни. Очаква Ви разнообразие от събития – българотеки, музикални вечери, театри, кина и още много други.

Последни публикации

 • No products in the cart.
Title Image

Народни танци за деца от 8-10 години

Home  /  Народни танци за деца от 8-10 години
Народни танци за деца от 8-10 години - Българика

Народни танци за деца от 8-10 години

Добре дошли в чудесния свят на българските народни танци с класа за деца на възраст от 8 до 10 години! Под ръководството на преподавател Яна Копчева, групата предлага невероятна възможност, децата да се потопят в красотата на българското културно наследство. Уроците се провеждат всеки понеделник от 18:30 до 19:30 часа в Център “Българика” – Чикаго, на адрес: 1120 S Elmhurst Rd, Mount Prospect, IL 60056.

Яна Копчева е опитен и талантлив професионалист с дългогодишен опит, като преподавател в Танцова Школа “Българика” и участник в Танцова Формация Виванов – Чикаго. Тя ще напътства и вдъхнови децата да се усвоят основните стъпки на българските народни танци.

Първият урок е винаги безплатен. Това ви дава възможност да се докоснете до красотата на българското танцово изкуство, преди да решите дали искате да продължите дългосрочно участие.

През курса на обучението вашите деца ще се научат на първите стъпки от популярни български хора и ръченици. Те ще овладеят основните движения, грацията и енергията, които са характерни за българските народни танци. Чрез популярни песни и музика, Яна Копчева ще развие тяхното чувство за ритъм, координация и танцова експресия.

В края на учебната година децата ще имат възможността да представят своите умения и това, което са научили, на специално танцово събитие. Това ще бъде великолепен момент, в който те ще могат да покажат своите постижения пред родители, приятели и публика.

Обучението по български народни танци не само предоставя на децата физическа активност и забавление, но и ги запознава с богатата история и култура на България. Това е прекрасна възможност да се потопят в наследството на нашия народ и да се влюбят в една уникална форма на изкуство. Да общуват със свои български връстници.

Не пропускайте възможността да се присъедините към нас и да се насладите на вълнуващо пътешествие през българските традиции и ритми!

Ще придобиете

Чувство за ритъм

Координация

Грамота в края на обучението

Ще откриете

Приятелска среда

Комфортна атмосфера

Нови приятели

Удобства

Модерна зала

Добра локация

Място за паркиране

Преподавател

Яна Копчева

Хореограф по български народни танци

Яна Копчева е дългогодишен преподавател в Танцова Школа “Българика” и участник в Танцова Формация Виванов – Чикаго. Танцувала е в ансамбъл “Дружба” – Плевен основан през 1967 г. Участвала е в постановките на големи български фолклористи като: д-р Кирил Дженев, Методи Кутев, Филип Кутев, Ангел Шопов и др. С ансамбъла имат голям успех зад граница с участия в международни фестивали. В Танцова Школа Българика е от самото създаване, като преподавател е в школата от 2018 г.

 • Стопанска академия “Димитър А. Ценов`` - град Свищов
 • 19+
 • от 2018 г.

Event Hours(1)

 • Monday

  18.30 - 19.30

  Преподавател: Яна Копчева
  1120 S Elmhurst Rd, Mount Prospect, IL 60056