При нас ще намерите различни класове за деца и възрастни. Очаква Ви разнообразие от събития – българотеки, музикални вечери, театри, кина и още много други.

Последни публикации

  • No products in the cart.
Title Image

Представяне на книгата на Наско Гелев “НЕЩА ОТ ЖИВОТА”

Home  /  Представяне на книгата на Наско Гелев “НЕЩА ОТ ЖИВОТА”
Loading Events
  • This event has passed.
21 May

Представяне на книгата на Наско Гелев “НЕЩА ОТ ЖИВОТА”

May 21, 2023 @ 5:00 pm - 8:00 pm

Скъпи приятели,
Салонът за българска култура и духовност, Лигата на българските писатели в САЩ и по света и сдружението “Български художници зад граница” имат удоволствието да Ви поканят на официално отбелязване на 24 -ти май – празникът на българската азбука, просвета и култура.
Програмата ни включва размисли за значимостта на 24-ти май, представяне на сборника с разкази на Наско Гелев “НЕЩА ОТ ЖИВОТА” и литературно четене. Заповядайте да отбележим заедно един от най-светлите ни празници, постиженията на българската култура и паметта на светите братя Кирил и Методий.

Заповядайте на:
21-ви май, неделя, от 17:00 до 20:00 часа
Къде: Център Българика
Адрес: 1120 S. Elmhurst Rd, Mount Prospect, Illinois 60056.

“Сборникът с разкази „Неща от живота“ Наско Гелев е предварително преживян от своя създател, емоционално обагрен и богат в тематичната си същност. Малък по обем, той ни дава много поводи за размисъл за стойностното и маловажното в живота на всеки от нас; за смисъла на съществуването ни и за това, което определяме като значимо, маловажно или пък преходно. Прекланяме ли се пред олтара на човечността, или мълком се дистанцираме от нея… Тази книга прави чест на създателя си още със самия замисъл за написването й. И очакваме от Наско Гелев още много заглавия, все така интересни и четивни… “
~ Георги НИКОЛОВ

EVENT DETAILS

Date: May 21, 2023 @ 5:00 pm - 8:00 pm
Time: 5:00 pm - 8:00 pm
Venue: Bulgarica Center
Address: 1120 S Elmhurst Rd
Organizer Name: Bulgarica Center
Phone: (773) 231-2545