При нас ще намерите различни класове за деца и възрастни. Очаква Ви разнообразие от събития – българотеки, музикални вечери, театри, кина и още много други.

Последни публикации

  • No products in the cart.
Loading Events
  • This event has passed.
27 Apr

“Човеци – парченца история” – филм на Христо Илиев

April 27 @ 7:00 pm - 10:00 pm

МПО Пирин ви кани на прожекцията на филма “Човеци – парченца история” представящ четири големи личности от историята на България и най-вече Възраждането. За тях разказват техни преки наследници и историци. Показва се силата на духа им и влиянието им даже и днес, близо 200 години след тяхното време!

Дата и час на провеждане:
27-ми април 2024 г., събота | 19:00 ч.
Bulgarica Center
1120 S Elmhurst Rd,
Mount Prospect, IL 60056

С искрена благодарност за подкрепата към Dessi Yordanova, Realtor at Berkshire Hathaway Home Services Starck RE – 773-791-3257

Вход свободен!

—–

Филмът е заснет през 2024 г. Продуцент и режисьор е общественикът Христо Илиев. Зрителите ще се докоснат до истории и факти, които не се преподават в учебниците и не са записани в книгите, а са живо наследство, спомени от семействата на великите българи. Във филма участват изключителни хора като Боян Ботьов, родственик на Христо Ботев; Стефан Караиванов – родственик на Васил Левски; Хари Драганов, родственик на Софроний Врачански, който е оперен певец в Женевската опера, както и един от големите български историци, проф. Пламен Павлов.

Кратък, но изключително съдържателен, филмът поставя въпроси, чиито отговори се крият във всеки един от нас, съвременните българи, борещи се всеки ден за по-добър живот и по-светло утре. “Човеци” е насочен най-вече към младите хора – да се докоснат до родното, до българското, „да се гордеят, че са българи, да осъзнаят своята отговорност пред предците ни и най-вече да бъдат човеци“.

EVENT DETAILS

Date: April 27 @ 7:00 pm - 10:00 pm
Time: 7:00 pm - 10:00 pm
Venue: Bulgarica Center
Address: 1120 S Elmhurst Rd
Organizer Name: Bulgarica Center
Phone: (773) 231-2545