При нас ще намерите различни класове за деца и възрастни. Очаква Ви разнообразие от събития – българотеки, музикални вечери, театри, кина и още много други.

Последни публикации

  • No products in the cart.
Title Image

„Петя на моята Петя“ с Кино Българика

Home  /  „Петя на моята Петя“ с Кино Българика
Loading Events
  • This event has passed.
26 Jun

„Петя на моята Петя“ с Кино Българика

June 26, 2022 @ 5:00 pm - 7:00 pm

Кино Българика възобновява прожекцията на български филми.
Имаме удоволствието да Ви поканим на втората прожекция за тази година на филмът – “Петя на моята Петя”. Един филм вдъхновен от живота и творчеството на поетесата Петя Дубарова.

Дата на прожекция: 26 юни 2022 г. | неделя, 17:00 ч.
Цена: $15
Вход: 17:00 ч.
Начало на прожекцията: 17:30 ч.
Адрес: 1120 S Elmhurst Rd, Mount Prospect, IL 60056.

„Петя на моята Петя“ носи заглавието на разказа на превърналата се в легенда поетеса Петя Дубарова. Сценарият повдига завесата на миналото, за да представи на съвременните млади хора Петя Дубарова и нейния талант.
Подходът в създаването на филма е да свърже бъдещето с миналото. Историята е изградена върху връзките и паралелите между две тийнейджърки от различно време: Петя Дубарова и Петя Монова. Едната е дръзка и модерна, а другата – както е представена във филма – мъдра и митична.

„Петя на моята Петя“ задава въпроси, а съвременната Петя от филма трябва да открие своите отговори в един свят, където системата си остава същата въпреки годините разлика.
Новата учебна година започва с внезапни промени. Нов директор, нови правила и тежък инцидент, който ще промени живота на група младежи от 11-и клас. На фона на несправедливостта в гимназията, едно момиче решава да действа и да се бори срещу всичко, което превръща съучениците ѝ „в консервни кутии без етикети“. Защото системата в лицето на директор Крачунов обича послушните и не толерира различните. 40 години след смъртта на любимата ѝ поетеса Петя Дубарова, Петя ще открие смисъла в това да живее и обича истински.

Жанр: драма
България, 2020, 90мин
Режисьор: Александър Косев
Сценарий: Нели Димитрова, Валентина Ангелова
Оператор: Иван Вацов
Музика: Георги Стрезов
Продуцент: Николай Урумов
Копродуцент: Кръстьо Ламбев
В ролите: Александра Костова, Алиса Атанасова, Албена Павлова, Юлиан Вергов, Орлин Павлов, Искра Донова, Моньо Монев, Васил Банов, Алена Вергова, Мартин Методиев, Александър Милчев.
Предстои една уникална вечер с много емоции, българска компания с приятели и хубав български филм. Очакваме Ви!

EVENT DETAILS

Date: June 26, 2022 @ 5:00 pm - 7:00 pm
Time: 5:00 pm - 7:00 pm
Venue: Bulgarica Center
Address: 1120 S Elmhurst Rd
Organizer Name: Bulgarica Center
Phone: (773) 231-2545