При нас ще намерите различни класове за деца и възрастни. Очаква Ви разнообразие от събития – българотеки, музикални вечери, театри, кина и още много други.

Последни публикации

  • No products in the cart.
Loading Events
  • This event has passed.
25 Feb

“The First Lap” – нов български филм

February 25 @ 3:30 pm - 5:00 pm

Заповядайте на прожекцията на филма “The First Lap” / “Първата обиколка”. Документален филм на режисьора Димо Петков, който проследява историята на първия български отбор, състезаващ се в престижната немска серия GT4.

25-ти февруари 2024 г., неделя | 15:30 ч.
Elk Grove High School
500 W Elk Grove Blvd, Main entrance,
Elk Grove Village, IL 60007

Цени на билетите: $5 – $10 / онлайн
или на място в Център “Малката България” – тел. за връзка 630-965-2091 Даниела

Организатори на събитието: Културен център “Българика” и Малко Българско Училище

За филма

“Първата обиколка” е документален филм на режисьора Димо Петков, който проследява историята на първия български отбор, състезаващ се в престижната немска серия GT4. Воден от чист ентусиазъм и нестихваща страст към автомобилния спорт, екипът на Overdrive се учи в движение и преодолява предизвикателствата по пътя си с ограничени ресурси и минимален състезателен опит. Филмът улавя в реално време изпитанията и триумфите, пред които са изправени главните му герои: 16-годишен пилот, търсещ баланс между спорта и образованието, бивш художник, превърнал се в талантлив механик и автомобилен инженер, идващ от академичните среди. Въпреки аутсайдерските си позиции в една доминирана от добре финансирани отбори дисциплина, Overdrive печели сърцата на феновете и се превръща в повод за национална гордост. Фокусирайки се върху теми като непоколебимия човешки дух и силата на екипната игра, филмът показва, че дори отбор от държава без състезателна писта може да остави отпечатък в автомобилния спорт и да ражда мечти за големи постижения в GT4 и отвъд.

Времетраене: 72 мин.
Актьори: Стефан Бостанджиев, Павел Лефтеров, Александър Цветков, Никола Кръстев,Радостин Стоянов, Ангел Владимиров, Борис Ахчиев, Евелин Аристотелова, Мария Салабашева и Оливър Фитзер.
Режисьор: Димо Петков
Продукция: България 2023

The First Lap - Trailer

EVENT DETAILS

Date: February 25 @ 3:30 pm - 5:00 pm
Time: 3:30 pm - 5:00 pm
Venue: Elk Grove High School
Address: 500 W Elk Grove Blvd
Organizer Name: Bulgarica Center
Phone: (773) 231-2545