При нас ще намерите различни класове за деца и възрастни. Очаква Ви разнообразие от събития – българотеки, музикални вечери, театри, кина и още много други.

Последни публикации

  • No products in the cart.
Loading Events
27 Jul

Кино Българика представя: “С деца на море”

July 27 @ 7:30 pm - 10:00 pm

Клуб Българика Киномания организира регулярно кино прожекции на популярни български и чуждестранни филми. Освен прожекциите, по време на тези срещи се провеждат и дискусии от света на седмото изкуство. Включете се в срещите и станете част от клуб Българика Киномания с месечно или еднократно дарение.

Изберете подходящата опция за вас:

Имаме удоволствието да поканим всички членове на клуба през месец юли на прожекцията на филма: “С деца на море”. “Чичо Манчо, снех те!” – нека заедно си припомним една от любимите ни български комедии с участието на големия актьор, Георги Парцалев.

Дата на прожекция: 27 юли 2024 г., събота | 19:30 ч.
Адрес: 1120 S Elmhurst Rd, Mount Prospect, IL 60056.

 

Две новели, в които героите са едни и същи лица, прекарващи лятната си ваканция на море:

“ДЕЛФИНЪТ”

Група деца заедно с родителите си са на почивка в Несебър. Момчетата стават причина за запознанството на Огнян и Елена. За децата Огнян е кумир — силен, смел и отличен плувец. Той им разказва за приятелството си с един делфин. Една вечер Огнян и Елена закъсняват. Децата не смеят да се приберат вкъщи, защото родителите на Елена, знаят, че тя е с тях. Заради това са наказани, но никой не издава тайната. На другия ден, “защитниците” отиват да търсят Огнян и да му се похвалят. За тяхна изненада го заварват с друго момиче и чуват как разказва същата история за делфина. Разочаровани, децата му обръщат гръб.

“ФОТОЛЮБИТЕЛ”

Децата решават да разнообразят игрите си, като се занимават с фотолюбителство. Така без да искат нарушават плановете на техния съсед от София чичо Манчо, който е в командировка с чужда жена. Чичо Манчо прави няколко неуспешни опита да вземе фотоапарата с компрометиращата снимка, но се случват куп забавни неща.

 

Режисьор: Димитър Петров
Сценарий: Братя Мормареви
Оператор: Крум Крумов
Музика: Петър Ступел
Художник: Костадин Русаков
Участват: Петър Пейчев, Ивайло Джамбазов, Емил Петров, Красимир Марианов, Иван Аршинков, Кирил Петров, Руслан Терзийски, Светлана Крумова, Михаил Мутафов, Татяна Новоселска, Георги Парцалев, Светослав Пеев.

Предстои уникална вечер с много емоции с приятели и хубав български филм. Очакваме Ви!

EVENT DETAILS

Date: July 27 @ 7:30 pm - 10:00 pm
Time: 7:30 pm - 10:00 pm
Venue: Bulgarica Center
Address: 1120 S Elmhurst Rd
Organizer Name: Bulgarica Center
Phone: (773) 231-2545