При нас ще намерите различни класове за деца и възрастни. Очаква Ви разнообразие от събития – българотеки, музикални вечери, театри, кина и още много други.

Последни публикации

  • No products in the cart.
Title Image

Енкаустик с Нели Цинцева

Home  /  Изкуство   /  Енкаустик с Нели Цинцева
В света на енкаустик изкуството с Нели Цинцева - Българика

Енкаустик с Нели Цинцева

С радост споделяме с вас малко избрани моменти в снимки от провелото се събитие на 19-ти ноември, неделя 2023 година – В света на Енкаустик изкуството с художничката Neli Tzintzeva. Събитието събра изключително голям брой любители на това невероятно изкуство, които искаха да се докоснат до восъка и да опитат този начин на рисуване.

Нашият преподавател Нели Цинцева с лекота въведе аудиторията в древното изкуство и я напътства през целия процес. Бяха създадени изключително красиви рисунки, с които си тръгна всеки, който се осмели да опита.

На събитието успя да се включи и една дългогодишна българска приятелка на художничката Нели Цинцева – Орка. Нейното присъствие беше много трогателно за всички. Тя е на завидна възраст, но е изключително интелигентен човек, играе шах, обича изкуството и милее за България и с радост посещава български събития, за да се връща към родината.

Благодарим на Галерия Багрена за организацията и на всички гости, които успяха да се включат в събитието.

Автор: Яница Цонева | Маркетинг и дизайн специалист – Bulgarica Center

POST A COMMENT