При нас ще намерите различни класове за деца и възрастни. Очаква Ви разнообразие от събития – българотеки, музикални вечери, театри, кина и още много други.

Последни публикации

  • No products in the cart.
Title Image

Гранд Българотека с Българика и специален гост Соня Мембреньо

Home  /  Българотеки   /  Гранд Българотека с Българика и специален гост Соня Мембреньо
Българотека 2018 - Българика

Гранд Българотека с Българика и специален гост Соня Мембреньо

На вечер изпълнена с емоции, песни, танци и много добро настроение станаха свидетели гостите на Българотека номер 8 организирана от танцова школа “Българика”. Събитието се състоя миналата Събота 2-ри Юни в Bristol Palace Banquets в Mount Prospect и привлече над триста любители на българската фолклорна и естрадна музика. Основният акцент разбира се бяха народните песни и хора, повечето от които брилянтно изпълнени от специалният гост на вечерта – певицата Соня Мембреньо!

Бившата участничка в два музикални формата в България от самото начало даде да се разбере, че няма да приеме дансинга да е празен задълго и след само няколко песни успя да накара много от гостите на Българотеката да затанцуват под ритъма на едни от най-известните български хитове. Неусетно настроението се пренесе към българския фолклор, където Соня отново показа безупречност и със завладяващите си изпълнения буквално плени сърцата на всички в залата. Нямаше момент когато някой да не се прехласва по чудният и глас, а песните които беше подбрала караха всички да се чувстват една стъпка по-близо до България.

За кратко гостите в залата се пренесоха в един друг свят, свят пълен с любов към родината и всичко което ни свързва с нея. Завиха се безкрайни хора, не се виждаше къде е края, къде е началото, всички искаха да се наредят на хорото и да почувстват магията на този незабравим момент. Все едно нищо друго не съществуваше, света извън пределите на залата беше замръзнал и единственото което имаше значение бе хорото!

Of pleasure of the moment, so blinded by desire, that they cannot foresee the pain and trouble that are bound are  ensue; and equal blame belongs to those who fail in their duty through weakness of will, which is the  distinguish. In a free hour, when our power.

Българотека 2018 - Българика

Денят на Хоротеката не бе избран случайно, на 2-ри Юни ние си спомняме за жертвоготовността на Христо Ботев и всички останали български четници, и това като че ли направи вечерта още по-специална. Българи живеещи на хиляди километри от родината влагаха толкова емоция и страст във народните танци, че нямаше как човек който ги гледа отстрани да остане равнодушен. Вечерта бе изпълнена с толкова много заряд и добро настроение, че на моменти дансинга се оказваше малък за хората които искаха да се хванат на хорото. А подбора и последователността на танците бяха толкова умело избрани, че имаше както по-популярни и масово играни хора, така и по-сложни които позволяваха на танцьорите от “Българика” да се изявят и покажат какво са научили за времето което са прекарали в школата.

Неусетно улисани в танци и веселие дойде и краят на вечерта, но не без инструкторите на различните групи да кажат последната си дума. С една кръшна ръченица те сложиха точка на може би една от най-българските вечери в Чикаго в последните няколко години и изпратиха с усмивки всички които стояха до последно наслаждавайки се на магията на българския фолклор. Така завърши Българотека 8, а няколкостотин българи вече нямат търпение да настъпи момента и за Българотека номер девет. Ще очакваме с интерес да видим какво ли ще ни подготвят от танцова школа “Българика” тогава?

автор: Николай Шопов

Sorry, the comment form is closed at this time.