При нас ще намерите различни класове за деца и възрастни. Очаква Ви разнообразие от събития – българотеки, музикални вечери, театри, кина и още много други.

Последни публикации

  • No products in the cart.
Title Image

Mount Prospect Celebration of Cultures

Home  /  Фестивали   /  Mount Prospect Celebration of Cultures
Mount Prospect Celebration of Cultures - Българика

Mount Prospect Celebration of Cultures

Скъпи приятели,

Изключително сме радостни да Ви съобщим и поканим заедно с нас на един празник на културите, който ще се състои в Чикаго. Танцова Школа “Българика” и Танцова Формация “Виванов” за трети пореден път ще вземат участие в Mount Prospect Celebration of Cultures. За нас е чест да представим България на една сцена заедно с изпълнители от различни други общности.

Датата на това прекрасно събитие е 10-ти септември, от 11:00 ч. до 17:00 ч.  Мястото на което ще се проведе е Kopp Park в Mount Prospect (зад RecPlex, 420 Dempster Street).

Разнообразие от култури и традиции

Предстои 4-то поредно издание на културното събитие Mount Prospect Celebration of Cultures. Несъмнено населението, което населява тази част от Чикаго е доста разнообразно. Вплетени са много и различни култури, които живеят рамо до рамо вече дълги години заедно. Празникът на културите в Маунт Проспект е създаден именно с цел да представи всички общности в района, техният бит, традиции и културно наследство.

Представяне на всички региони

На събитието ще откриете разнообразна храна от различни региони, както и културни щандове с автентични предмети и дрехи. За поддържане на доброто настроение ще има много музика и танци. Всички участници ще се стремят да представят най-добре своята страна и култура.

Благодарим Ви, че обичате българския фолклор, вярвате в нас и ни подкрепяте. Това ни помага да вървим заедно напред и да достигаме до все повече хора извън Родината. Очакваме всички, които имат желание да се видим отново на Mount Prospect Celebration of Cultures, 10-ти септември 2022 г.

Sorry, the comment form is closed at this time.