При нас ще намерите различни класове за деца и възрастни. Очаква Ви разнообразие от събития – българотеки, музикални вечери, театри, кина и още много други.

Последни публикации

 • No products in the cart.
Title Image

2023 Celebration of Cultures

Home  /  Фестивали   /  2023 Celebration of Cultures
Mount Prospect Celebration of Cultures - Българика

2023 Celebration of Cultures

Скъпи приятели,

Остават три седмици до провеждането на големия културен фестивал Mount Prospect Celebration of Cultures 2023. За пети пореден път в сърцето на Mount Prospect на адрес: Kopp Park в Mount Prospect (зад RecPlex, 420 Dempster Street, Mount Prospect, IL 60056) ще бъдат представени разнообразните култури, които съжителстват заедно рамо до рамо.

 

26-ти август, събота – Събиране за парада 10:45 ч. Старт на събитието: 11:00 ч.

Това е един изключителен празник, който ще се проведе на 26-ти август, събота. Заповядайте от 10:45 ч. да се съберем за предстоящия парад. Събитието ще стартира от 11:00 ч. с кратко откриване, след което ще последва парад на всички култури в който ще бъдат представени всички участници. Предстои кратка програма, в която всеки участник ще представи своята страна с танц и изпълнение което е подготвил. 

 

Не пропускайте българското участие – 16:00 ч.

Заповядайте от 16:00 ч., за да проследите представянето и на българските участници в събитието – Танцова Школа Българика, Танцова Формация Виванов – Чикаго, както и специалното участие на Соня Мембреньо. Ще бъдат изпълнени няколко хореографски танца, а Соня Мембреньо ще заплени публиката с изпълнение на известни български песни.

Празникът на културите в Маунт Проспект има за цел да обедини и подчертае богатата палитра от общности в района, представяйки техния начин на живот, традиции и културно наследство. Посетителите ще могат да се насладят на разнообразни храни, представящи различни региони, както и културни щандове с автентични предмети и облекла. 

 

Очаква ви български щанд

Предвидено е и специално представяне на българската култура с Български щанд. На него ще можете да намерите разнообразие от артикули с български и фолклорни мотиви. Всеки който има желание да се включи в щанда с ръчно изработени артикули и сувенири, може да се свърже с нас за повече информация на телефон: (773) 231-2545 или e-mail: bulgaricahora@gmail.com.

 

Много музика, танци и забавление за децата

Всички семейства са добре дошли да се включат заедно с нас в предстоящия парад, за да представим нашата родина България. За децата са предвидени специални паспорти в които ще могат да събират знаменца от всички щандове на съответните държави. 

Разнообразие от музика и танци ще гарантират добрата атмосфера през цялото време. Участниците ще се стремят да представят своите страни и култури по най-запомнящия се начин. 

Ще се радваме да се присъедините към нас на 26-ти август и заедно да подкрепим българското участие в предстоящия празник на културите! Танцова Школа Българика и Танцова Формация Виванов – Чикаго ще бъдат там, бъдете там и вие! Очакваме ви!

 

Пълна програма на събитието

11:00 am Opening Ceremony

11:30 am Kalkriti Dance Company (Traditional Indian Dance)

12:15 pm Terran’s Greek Band (Traditional Greek Music)

12:45 pm Tierra Roja (Latin Jazz and Traditional Music)

1:30 pm  Dundee Scottish Highland Band

2:15 pm Ayodele Drum and Dance (African Drumming)

3:00 pm Mike Metzger Trio (Spanish Flamenco Music and Dance)

4:00 pm Bulgarica & Vivanov Dance Group (Bulgarian Dancing)

5:00 pm Chicago Arabic Music Ensemble 

 

Културни щандове по държави

 • Assyrian
 • Azerbaijan
 • Belarus
 • Bulgaria
 • Germany
 • India
 • Japan
 • Korea
 • Mexico 
 • Mongolia
 • Norway
 • Philippines
 • Russia
 • Turkey

Линк към сайта на организаторите:

https://www.mountprospect.org/community/mount-prospect-celebration-of-cultures

Линк към събитието:

https://bulgarica.org/events/mount-prospect-celebration-of-cultures

POST A COMMENT