При нас ще намерите различни класове за деца и възрастни. Очаква Ви разнообразие от събития – българотеки, музикални вечери, театри, кина и още много други.

Последни публикации

  • No products in the cart.
Title Image

Отбелязване на 3-ти март 2024

Home  /  Чествания   /  Отбелязване на 3-ти март 2024
Отбелязване на 3-ти март 2024 - Българика

Отбелязване на 3-ти март 2024

Празничното българско хоро по случай 3-ти март се състоя по традиция за поредна година, пред културен център “Българика”. На площада се бяха събрали много българи, с които отбелязахме заедно Националния празник на България. 

Церемонията започна с кратко встъпително слово на историка Камелия Попова, която ни пренесе в далечното минало и ни върна към битките за освобождението и всички знайни и незнайни герои на България. След това бе извито празнично хоро, в което участие взеха всички присъстващи, от най-малките до най-големите. 

Нашите преподаватели в танцовата школа, Валентин и Таня Иванови, облечени в народни носии, поведоха хорото с българския национален флаг в ръка и под звуците на тъпана.

След приключване на събитието, всички заедно се отправиха към Downtown Chicago, където бе организирана церемония от Генералното Консулство на България в Чикаго по издигане на Националното знаме. Химнът на България прозвуча в изпълнение на Джулия Арагон. Знамето бе внесено от представителната част на Българо-американската полицейска асоциация, под съпровод на военния марш “Велик е нашият войник”. Всички присъстващи бяха поздравени за Националния празник от Генералния консул на България в Чикаго, г-н Светослав Станков и проф. д-р Иво Цветанов, един от най-добрите хирурзи в Америка. 

Насладете се на прекрасните снимки от двете събития, дело на фотографа Татяна Авджиев / Tatiana Avdjiev Art Photography.

Sorry, the comment form is closed at this time.