При нас ще намерите различни класове за деца и възрастни. Очаква Ви разнообразие от събития – българотеки, музикални вечери, театри, кина и още много други.

Последни публикации

  • No products in the cart.
Title Image

Магията Chicago Folk Festival 2023

Home  /  Фестивали   /  Магията Chicago Folk Festival 2023
Chicago Folk Festival 2023 - Българика

Магията Chicago Folk Festival 2023

Изключително сме щастливи да споделим с вас малко снимки и незабравими моменти от провелия се на 7-ми октомври Chicago Folk Festival 2023. Не можем с думи да опишем вълнението си, когато се връщаме отново към тези прекрасни емоции. 

Chicago Folk Festival 2023 за втора поредна година

И тази година, отново на една сцена излязоха състави от различни националности. С нас бяха групи от България, Полша, Мексико, Испания, Словакия, Сърбия и Украйна.  На сцената, препълнената зала видя изпълнения подготвени с много желание и усилия. Освен хореографско подбрани танци, присъстващите гости се радваха и на няколко майсторско изпълнени фолклорни песни и музикално изпълнение на “каба” гайда от българския Родопски край.  Водещ на събитието бе българската певица Соня Мембреньо.

Отново искаме да благодарим на Генералния консул на България г-н Светослав Станков, който направи встъпително слово в началото на фестивала и приветства всички участници. 

Благодарности и към всички гости, които отделиха от своето време и дойдоха на събитието. 

Участници

Благодарности към всички състави, които допринесоха този фестивал да се превърне в цветен празник и ни дариха с незабравими моменти: 

🇧🇬 Vocal Folklore Trio – Charodea, Bulgaria
🇧🇬 Nedyalko Ketev – Gaida, Bulgaria
🇧🇬 Duet Minkov, Bulgaria

Организатори

Респект и благодарности към организаторите на събитието и всички зад кулисите – VivAnov dance group Chicago и Българика – Bulgarica. Събрахте за втора поредна година на една сцена участници от различни културни общности, които танцуваха в синхрон!

Спонсори

Специални благодарности отново и към всички спонсори на фестивала за оказаната подкрепа и доверие. Благодарим ви сърдечно!

Blaze Luxury Homes
Americargo Trans
Sultan Trans
Lion BG Inc
Projades
Sharerig
E TRADE INC
Elgin Truck and Trailer Repair

Благодарим за невероятните снимки на фотографа: Tatiana Avdjiev Art Photography

POST A COMMENT