При нас ще намерите различни класове за деца и възрастни. Очаква Ви разнообразие от събития – българотеки, музикални вечери, театри, кина и още много други.

Последни публикации

  • No products in the cart.
Title Image

Женско Парти – Участници

Home  /  Българотеки   /  Женско Парти – Участници
Svet Music - Женско Коледно Парти 2023 - Българика

Женско Парти – Участници

Щастливи сме, че и тази година имаме честта да организираме станалото вече традиционно Женско Коледно Парти 2023. Започваме представянето на тазгодишните гости, които ще вземат участие в празничната програма.

Организатори на събитието са Български културен център “Българика” съвместно със Сдружение Българка Чикаго.

2-ри декември от 18:30 ч. | Meridian Banquet & Conference Center | 1701 Algonquin Road, Rolling Meadows, IL 60008.
Билетите свършват бързо! Не чакайте последния момент, а резервирайте места още сега.

За групи от над 8 човека, молим заявете на телефон: (224) 600-9240. За единични бройки, купете билет от сайта.

Запознайте се със специалния гост – Svet Music.

Виртуозния изпълнител Svet е единствен по рода си международно признат изпълнител на електро цигулка, участник в най-голямото шоу на планетата America’s Got Talent. Той ще ви заплени със своите изпълнения, съчетавайки своя талант с модерните музикални стилове.

Роден и израснал в България, Svet свири на цигулка от 3-годишна възраст и непрекъснато развива своя талант. Идвайки в Америка, Svet се докосва до нови жанрове като хип-хоп и денс. След като завършва университета в Rochester, музикантът започва да експериментира, като съчетава звукът на цигулката с модерни стилове и така се ражда магията. Изпълнявайки и претворявайки себе си в песента, Svet е уникален с това, че не само свири на цигулка, но добавя и трето измерение – танц!

През 2016 година, е диагностициран с много рядка форма на рак, с която успява да се пребори благодарение на музиката. От тогава той посвещава работата си на възрастни хора и деца, които се борят с болестта. Свирил е със суперзвезди като Джейми Фокс, Кание Уест, Шакил О’Нийл и Джей Зи, участва в множество турнета, посещавайки детски болници и изпълнявайки представления за децата.

Снимки и автобиография: Svet Music

Детските танцови групи към Българика

Участие в предстоящото тържество ще вземат и детските танцови групи към Българика с преподаватели Таня Иванова и Яна Копчева.

Споделяме малко снимки от по-голямата група на Яна Копчева, това са децата на възраст от 6 до 8 години. Те достойно са представяли България на различни организирани събития и Българотеки. Опитния преподавател и ръководител на групата Яна Копчева, умело води децата през годините по дългия и изпълнен с предизвикателства път на народните танци. Благодарим и сърдечно!

Участие в Коледното Парти със специално подготвен танц, ще вземе също и групата за деца на възраст над 10 години към Български културен център “Българика ” с преподавател и художествен ръководител Таня Иванова. Децата, които са част от тази група, са истински майстори на народните танци, участвали са в много културни събития през годините и вървят смело напред.

Специални благодарности към всички деца, техните родители и техните преподаватели за старанието и труда, с които продължават да пазят жива българската култура и традиции. И двете групи ще изпълнят два хореографско подготвени танца, за които са положили много усилия и с нетърпение очакват следващата си изява на сцена!

Младежката танцова група на VivAnov dance group Chicago

Третият изпълнител, който без съмнение ще взриви атмосферата на тазгодишното Женско Коледно Парти 2023, е неповторимата младежка танцова група на VivAnov dance group Chicago. Със своята енергия и професионализъм те ще ни представят уникален танц, вдъхновен от известна етнографска област на България.

Всички присъстващи ще могат да се насладят на завладяващо шоу, изпълнено с български ритми и фолклорни елементи. Специално подготвената им програма обещава да бъде истинско пътуване из традициите на България, което ще остави незабравими впечатления във всички.

Снимки: VivAnov dance group Chicago

Tанцова школа Royal Academy

Четвъртия участник в Женското Коледно Парти тази година са децата от танцова школа Royal Academy.

Това е академия, която предлага обучение за деца по развлекателни и състезателни танци, гимнастика и акробатика. Всички инструктори, които преподават там са мотивирани и вдъхновяват своите ученици да бъдат най-добрите танцьори и гимнастици.

Децата от детската танцова академия ще изпълнят един от своите невероятни танци с който са излизали многократно на различни сцени и са печелили медали и титли. Ще ни демонстрират своето майсторство и танцови умения.

Снимки: Royal Academy

Dance Academy of Mexico – DAOM

Последните, но най-колоритни участници, които ще се включат в празничната програма на Женското Коледно Парти 2023 са Dance Academy of Mexico – DAOM.

Те ще изпълнят традиционен за Мексико танц с интересни и много пъстри костюми. Изпълнението им ще е изключително динамично, под съпровода на мексиканска и много ритмична музика.

Снимки: Chicago Folk Festival 2023

Очакваме ви на предстоящото Женско Коледно Тържество 2023!

Автор: Яница Цонева | Маркетинг и дизайн специалист – Bulgarica Center

Билетите свършват бързо! Не чакайте последния момент, а резервирайте места още сега.

За групи от над 8 човека, молим заявете на телефон: (224) 600-9240.
За единични бройки, купете билет от сайта:

POST A COMMENT