При нас ще намерите различни класове за деца и възрастни. Очаква Ви разнообразие от събития – българотеки, музикални вечери, театри, кина и още много други.

Последни публикации

  • No products in the cart.
Title Image

Chicago Folk Festival

Home  /  Чествания и Фестивали  /  Chicago Folk Festival

Chicago Folk Festival

Chicago Folk Festival се състоя за първи път на 1-ви октомври 2022 година. Една дългоочаквана мечта се превърна в реалност. С много емоции и вълнение екипът на Културен център Българика, заедно с Танцова формация Виванов – Чикаго, организираха международния фестивал Chicago Folk Festival.

 

В него взеха участие голям брой танцови състави от различни културни общности в Чикаго, които представиха традиционните танци и музика на своите народи. Това беше вълнуващо и незабравимо събитие, което привлече интереса на местните жители и организации.

 

Chicago Folk Festival 2022 беше приет с голям успех и получи положителни отзиви от медиите и публиката. Беше чудесна възможност за хората да се запознаят с различни култури и да се насладят на изключителни изпълнения.

 

Второто издание на Chicago Folk Festival се проведе през 2023 година. Изключително успешно представяне на всички участници. През есента на 2024 година предстои третото издание на фолклорния празник в сърцето на Чикаго! Следете уебсайта и Facebook страницата на Българика за повече подробности.

Date: