При нас ще намерите различни класове за деца и възрастни. Очаква Ви разнообразие от събития – българотеки, музикални вечери, театри, кина и още много други.

Последни публикации

  • No products in the cart.
Title Image

Преподаватели

Запознайте се с нашите опитни преподаватели по български народни танци, бойни изкуства, образователни и спортни класове.

Валентин Иванов

Преподавател

Валентин Иванов е завършил Академия за музикално и танцово изкуство гр. Пловдив със специалност Българска народна хореография. В професионалната си кариера е бил участник в редица танцови формации и спектакли:

2001 – 2002 г. солист във ф-я “Източен вятър”, гр. Стара Загора с рък. Васил Герлимов.

2002 – 2003 г. участник в танцова трупа на Лили Игнатова.

2004 – 2005 г. участник в ф-я “Етника” към “Шоуто на Слави”.

2005 – 2013 г. солист и хореограф в танцовата трупа на Нешка Робева.

Премествайки се в Чикаго той продължава своя творчески път. От 2017 г. е художествен ръководител на представителната група към танцова школа “Българика”. През ноември 2018 г. стартира танцова формация Виванов, съвместен проект с неговата съпруга Таня Иванова, и привлича вниманието на публиката в САЩ със своя уникален стил и професионализъм.

Таня Иванова

Преподавател

Дългогодишен преподавател в танцова школа “Българика” и участник в танцова формация “Виванов” – Чикаго. Таня Иванова е завършила специалност “Българска народна хореография” във ВСУ ”Черноризец Храбър”. Участник в Aнсамбъл ”Загоре” – гр. Стара Загора и формация “Източен вятър”. Танцува над 30 години. Преподава в танцова школа “Българика” от 2016 г .

Яна Копчева

Преподавател

Яна Копчева е танцувала в ансамбъл “Дружба” – Плевен основан през 1967 г., с художествен ръководител днес – Иваничка Гергушка. Участвала е в постановките на големи български фолклористи като: д-р Кирил Дженев, Методи Кутев, Филип Кутев, Ангел Шопов и др. С ансамбъла имат голям успех зад граница с участия в международни фестивали в много европейски държави, както и в Русия. Танцува над 19 години. В танцова школа “Българика” е от самото и създаване. Като преподавател е в школата от 2018 г. В момента е и участник в Танцова Формация “Виванов” – Чикаго.

Краси Ганева

Преподавател

Сенсей Георги Георгиев-Джоси

Преподавател